Am pierdut zborul, pot sa cer despagubiri?

Pentru a stabili daca puteti beneficia de despagubiri este nevoie sa se stabileasca daca ati pierdut zborul deoarece compania aeriana a modificat ora de plecare fata de momentul in care ati cumparat biletul si daca nu ati fost informat despre schimbarea veti putea sa faceti o plangere impotriva transportatorului.

Agentiile de turism si pachetele de vacanta

Termenii si conditiile companiilor aeriene prevad adesea ca este obligatia companiei este sa informeze clientii cu privire la orice modificare a orelor de zbor sau a datelor. In caz contrar ati putea argumenta ca nu au fost luat masurile necesare pentru a va informa cu privire la modificarile si astfel s-au incalcat termenii contractului.

In cazul in care un agent de turism v-a rezervat biletele de avion, este foarte probabil ca acela sa faca acest lucru si in calitate de agent al companiei aeriene. Deci, daca agentul este de fapt de vina pentru ca a uita sa va informeze despre detaliile cu privire la modificarile de zbor, ati putea face in continuare o plangere impotriva liniei aeriene.

Daca ati optat pentru un pachet de vacanta si operatorul de turism nu a ajuns la timp la aeroport pentru a verifica data, operatorul respectiv trebuie sa va gaseasca loc la urmatorul zbor pe propria cheltuiala.

Retineti de asemenea ca daca ati pierdut zborul, dar nu este din vina companiei aeriene, aceasta nu este obligata sa va ajute. Verificati-va asigurarea de calatorie pentru a acoperi pierderile suferite de pe urma ratarii plecarii. In cazul in care zborul dumneavoastra este anulat sau intarziat, puteti face o scrisoare, care in general este standard si o gasiti pe site-urile companiilor aeriene pentru a obtine despagubiri.

In schimb, daca ati pierdut un zbor, dar nu este vina companiei aeriene, atunci operatorul de transport nu are absolut nicio obligatie sa va despagubeasca.

Prin urmare, daca ati ratat zborul din cauza blocajelor de trafic, intarzieri ale transportului public sau incidente pe drumul spre aeroport, sau pentru ca nu ati apreciat corect termenul de check-in, compania aeriana nu are nicio datorie sa va puna la urmatorul zbor disponibil sau va ofere vre-o alta forma de asistenta.

Chiar daca motivul pentru care ati ratat zborul este o coada la check-in ridicol de lenta si lunga, transportatorul nu va fi responsabil pentru acest impediment si se va considera ca este vina dumneavoastra ca nu v-ati luat masurile de precautie necesare ajungerii la timp.
Pasagerii trebuie sa ajunga la aeroport suficient de devreme pentru a avea suficient timp pentru verificare. In cazul sarbatorilor sau a inceputului scolilor, aveti in vedere sa va acordati in plus un timp suplimentar pentru ca verificarile vor dura mai mult.
In ceea ce priveste taxa de penalizare, daca respectiva compania aeriana nu va ofera un bilet la urmatorul zbor disponibil, va suporta probabil o taxa de penalizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *